Spacewinner Duurzaam ondernemen

Duurzaam huren

SPACEWINNER is dagelijks op zoek naar mogelijkheden om haar activiteiten te verduurzamen en te verbeteren. Tegelijkertijd ondersteunen we beschermingsprogramma’s van onder meer het Wereld Natuur Fonds.

Wat we doen.

  • Voor iedere ruimte die SPACEWINNER verhuurt, doneren wij een kleine bijdrage aan een goed doel die staat voor de bescherming van de natuur en/of vechten tegen de vernietiging ervan. Een druppel op een gloeiende plaat? Misschien. Toch zien wij dit als een kleine, maar belangrijke bijdrage. We willen hiermee ook onze huurders inspireren.

Wat we hebben gedaan.

  • Wij verwachten dat grote gebouwen zoals die van ons in de toekomst zullen worden verwarmd met waterstof. Tot die tijd moeten we proberen zoveel mogelijk te bezuinigen en aan te passen. De temperatuur in de gebouwen hebben we structureel een paar graden lager gezet. Dat gaf al een aanzienlijke bezuiniging in het gasverbruik. We zorgen ervoor dat het in de opslagruimtes altijd tenminste 10 graden Celcius is. De kantoren en recepties worden verwarmd met behulp van elektra. Ook daarmee besparen we grondstoffen zolang de energie die we inkopen groen is natuurlijk. We kopen enkel elektra voorzien van groen certificaten.
  • We zijn met grote delen van de gebouwen overgestapt op duurzame verlichting. Dat wil zeggen veel zuinigere LED verlichting.
  • We hebben recent geinvesteerd in 500 zonnepanelen. Deze voorzien ons deels in onze eigen energiebehoefte.
  • Onze transportmiddelen rijden nog steeds op diesel. Al zijn het wel de ‘schoonste’ meest moderne diesel auto’s die momenteel in de markt bestaan. Het liefst zouden we nog schoner rijden, maar dat is om meerdere redenen niet haalbaar of onwenselijk. Ook hierin verwachten wij dat we in de toekomst de switch zullen maken naar elektra of waterstof. Tot die tijd compenseren we wat we vervuilen en meer. We verdubbelen de uitstoot en dit compenseren we door te investeren in groene projecten.
  • Met onze plastic verpakkingen zullen we geleidelijk overstappen naar biologisch afbreekbare varianten.

Waar we verwachten dat het naartoe gaat.

  • Zoals gezegd verwachten wij dat waterstof in de toekomst een belangrijke, misschien wel de belangrijkste energiebron zal worden. Wat ons betreft kan deze ontwikkeling niet snel genoeg gaan. Tot die tijd proberen we te doen wat we kunnen zonder te investeren in symbolische maatregelen die weinig of niets uithalen..

Vraag hier je offerte aan voor opslagruimte in

Bereken opslagruimte