Motorstalling kopen of huren?

Heb jij een eigen motor? Of zit je te denken aan een eigen motor? Maar heb je geen garage om je motor met slecht weer en kou neer te zetten? Er zijn verschillende mogelijkheden voor het stallen van je motor. Zo kun je bijvoorbeeld een motorstalling huren of kopen. We leggen je uit wat de voordelen en nadelen zijn van het kopen en huren van een motorstalling.

Eigen motorstalling in de tuin

Ga op internet op zoek naar een motorstalling in de tuin en je wordt overspoeld met allerlei creatieve boxen, tenten en schuurtjes om je motor in te zetten. Dit varieert van enkele honderden euro’s tot wel boven de duizend euro. Deze motorstallingen voor in de tuin nemen natuurlijk wel een deel van je tuin in beslag (ca. 150×200). Hierbij moet je jezelf de vraag stellen of je bereid bent om de ruimte in je tuin op te offeren voor de motorstalling in de tuin.

Zo’n eigen motorstalling in de tuin is natuurlijk super handig om je motor te beschermen tegen regen. Maar zorg wel dat het vocht makkelijk weg kan om roesten te voorkomen. Maar tegen vorst is je motor dan niet altijd beschermd. Hier kan een hoes bij helpen, maar let er dan wel op dat deze goed ademt om condensvorming te voorkomen. Condensvorming kan zorgen voor roest en dat wil je natuurlijk niet. In principe kan je motor best tegen vorst, maar binnenzetten (vorstvrij) is uiteraard altijd beter.

Garagebox kopen

Een andere manier om je motor te kunnen stallen, is het kopen van een garagebox. Je eigen ruimte waar je spullen kunt opslaan en je motor veilig en droog neer kunt zetten. Handig als je geen of weinig ruimte hebt. De kosten van het kopen van een garagebox liggen echter wel wat hoger. Afhankelijk van de regio waarin je een garagebox wilt kopen moet je rekening houden met prijzen vanaf € 10.000.

Motorstalling huren

Ben je geen doorrijder in de winter en blijft jouw motor dus stil staan tijdens de winter? Dan kun je ervoor kiezen om je motor in de winterstalling te zetten. Tijdelijk een motorstalling huren is dan de perfecte oplossing. Ook hiervoor zijn verschillende mogelijkheden, een eigen ruimte voor je motor waar je ook kleding en dergelijke kunt opslaan. Of een motorstalling waar je een ruimte deelt met andere motorrijders. In de meeste gevallen kun je in ieder geval uitgaan van een goede omstandigheden voor je motor, zoals een droge en verwarmde ruimte, vorstvrij en voorzien van elektriciteit. Er zijn dus veel voordelen bij het huren van een opslagruimte bij SPACEWINNER.

In de meeste gevallen betaal je een paar tientjes in de maand voor het stallen van je motor. Dit is uiteraard afhankelijk per bedrijf.

Bij SPACEWINNER kun je een motorstalling huren voor maar € 45,- per maand. En wil je ook gebruikmaken van een druppellader? Dan betaal je € 50,- per maand. De druppellader zorgt ervoor dat de accu van je motor in goede conditie blijft tijdens de winter. Let op: vooralsnog kun je bij SPACEWINNER alleen een motorstalling huren bij de vestiging in Zwolle.