Meer spullen in huis dan er passen? Zo creëer je meer ruimte!

Heb jij eigenlijk meer spullen dan dat er in je huis passen? Uit onderzoek van Spacewinner onder 421 respondenten blijkt dat bij dertig procent van de ondervraagden het geval te zijn. Door de jaren heen blijf je spullen verzamelen, waardoor kasten gevuld geraken met hebbedingetjes waar je eigenlijk weinig waarde aan hecht. De lenteschoonmaak is misschien het uitgelezen moment om ruimte vrij te maken in huis. De KonMari-methode kan je hierbij helpen.

Marie Kondo: je hebt de naam van deze bekende Japanse opruimgoeroe vast wel een keertje voorbij zien komen. De opruimadviseur schreef verschillende boeken over, jawel, opruimen. Inmiddels heeft ze ook een serie op Netflix, Tidying up with Marie Kondo, waar je alles kunt leren over de KonMari-methode. Daarbij kijk je niet naar welke spullen weg moeten, maar ligt de focus op de spullen die je gelukkig maken, met innerlijk orde als uitgangspunt. In de vorige blog beschreven we het al kort: een opgeruimd huis zorgt voor een evenwichtige geest.

Meer spullen dan ruimte
Wij waren nieuwsgierig: hebben Nederlanders meer spullen dan dat er eigenlijk in hun huis passen? Om een antwoord op deze vraag te krijgen, hebben we in samenwerking met Panelwizard een onderzoek uitgevoerd onder 421 werkende Nederlanders. Zo blijkt dat dertig procent van de respondenten eigenlijk meer spullen heeft dan dat er in huis passen. Met 38 procent lijken vooral dertig plussers hier last van te hebben. En als we kijken naar gezinssamenstelling, zijn het met name gezinnen met kinderen tussen dertien en zeventien jaar die dit ervaren: zo’n 35 procent.

Huis ontspullen
Wil je je huis graag ontspullen? Dan doe je dat volgens Marie Kondo het best in categorieën. Als eerste ga je door álle kleding die je bezit. Dus niet alleen de kledingkast op je slaapkamer, maar ook de skipakken en vakantiekleren op zolder. Daarna sorteer je je boeken, want Marie Kondo is er heilig van overtuigd dat mensen vaak niet weten hoeveel boeken ze bezitten. De volgende categorie is papier: van belastingbrieven tot verzekeringspolissen en van magazines tot verjaardagskaarten. De voorlaatste is komono: alle overige voorwerpen. Denk hierbij aan schoonheidsproducten, handdoeken en pannen. Tot slot, kun je kijken naar sentimentele voorwerpen, omdat deze vaak het lastigst te ordenen zijn. Hierbij gaat het niet alleen om fotoalbums, maar ook vakantiesouvenirs of je allereerste rompertje en speen.

Opslag spullen
Hoewel je huis op orde brengen goed is voor je geestelijke gezondheid, kan het soms lastig zijn om meteen radicaal vertrouwde spullen weg te gooien. Om dit te vermijden kun je een externe opslagruimte huren om je spullen buiten de deur op te bergen. Zo staan twijfelgevallen niet langer in de weg én heb je weer meer ruimte in huis voor essentiële spullen.

Opslagruimte huren
Bij SPACEWINNER huur je een opslagbox die compleet aansluit bij je behoeftes. Heb je een grote hoeveelheid aan kleine spullen? Dan is de mini opslag misschien wel iets voor jou! Heb je toch iets meer ruimte nodig? Geen probleem! Met onze grootste self storage heb je meer dan 16m2 opslag. Bovendien kun je rechtstreeks bij ons verhuis- en archiefdozen aankopen: ideaal om al je spullen te sorteren. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid Onze locaties worden beveiligd door bemanning en permanente camerabewaking.

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Neem dan contact met ons op!
Locatie Enschede: bel 053 436 70 70 of mail enschede@spacewinner.nl
Locatie Zwolle: bel 038 460 16 64 of mail zwolle@spacewinner.nl
Locatie Deventer: bel 0570 259 001 of mail deventer@spacewinner.nl