Spullen in huis: een gezellige bende of een bron van ergernis?

Heb jij het gevoel dat er bij jou thuis steeds meer spullen in de weg staan? Uit onderzoek van Spacewinner onder 421 respondenten blijkt dat 36 procent dit inderdaad zo ervaart. Niet zo gek, aangezien we de afgelopen twee jaar voornamelijk thuis hebben doorgebracht. Door het vele thuiszitten, zijn rondslingerende spullen je waarschijnlijk meer gaan opvallen. Je bent vast niet de enige die de opstelling van meubels in de woonkamer heeft omgegooid of zich simpelweg ergerde aan de hoeveelheid spullen in huis.

Wat initieel twee weken zou duren, werden twee jaar van thuiszitten en huiskameractiviteiten. Hoewel de versoepelingen herhaaldelijk werden ingezet, waren sociale activiteiten als borrelen of uiteten vaak niet mogelijk. Daardoor stond bankhangen voor velen vrijwel iedere avond op de planning. Kort gezegd: de muren kwamen de laatste jaren op ons af. Geen wonder dat je je gaat ergeren aan de rommel in huis. Voor heel wat mensen was de lockdownperiode dan ook de uitgelezen kans om te gaan klussen of te ‘ontspullen’ en ‘reorganizen’ – populaire termen die ons de laatste tijd om de oren vliegen.

Teveel spullen in huis
Daarnaast is de uitdrukking ‘clean space, clean mind’ niet voor niets in het leven geroepen. Het is moeilijker om rust te vinden in een rommelig en chaotisch huis. En nu het leven weer z’n normale gangetje gaat – met de daarbij horende drukte – wil je thuis lekker kunnen ontspannen. En dat gaat mis wanneer je onrustig wordt van de bende in je woonkamer zodra je de voordeur openzwaait. Nu waren wij benieuwd: hoe kijken Nederlanders naar de hoeveelheid spullen in huis?

Om hier achter te komen hebben we in samenwerking met Panelwizard een onderzoek uitgevoerd onder 421 werkende Nederlanders. Daaruit blijkt dat 36 procent van de ondervraagden het gevoel heeft dat er thuis steeds meer spullen in de weg staan. Dit gevoel is het sterkst bij gezinnen met kinderen jonger dan 12 jaar: maar liefst de helft van de ondervraagden denkt er zo over. Bij gezinnen is de kans natuurlijk groot dat de woonkamer gevuld is met speelgoed en gameconsoles. En als we kijken naar leeftijdscategorieën ergeren Nederlanders tussen 30 en 39 jaar zich met 45 procent het meest aan overbodige spullen in huis. Overigens betekent het niet dat als je teveel spullen in huis hebt, je er ook meteen vanaf wilt. In dat geval: wat kun je dan het best doen?

De oplossing
Een zolderkamer of extra bergruimte is altijd handig, maar de laatste jaren gaan we in Nederland steeds kleiner wonen. Voor de meeste mensen is extra storage in huis geen optie. Wat je wel kunt doen is bijvoorbeeld slimme opbergsystemen aanschaffen, zoals lades onder je bed. Maar die zijn vaak meer gericht op kleinere spullen terwijl je soms ook gewoon grotere items kwijt wil. Heb je er al eens aan gedacht om extern je spullen op te slaan? Nee? Wel, dan hebben we iets voor je!

Bij SPACEWINNER huur je een opslagruimte die perfect bij je past. Met opslagmogelijkheden van xs tot xl berg je makkelijk jouw gewenste hoeveelheid aan spullen op buitenshuis. Vind je het moeilijk om in te schatten hoeveel ruimte je precies nodig hebt? Onze opslagcalculator maakt graag voor jou de berekening! Bovendien zijn alle ruimtes verwarmd en hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid van je spullen: al onze locaties zijn voorzien van bemanning en permanente camerabewaking.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!
Locatie Enschede: bel 053 436 70 70 of mail enschede@spacewinner.nl
Locatie Zwolle: bel 038 460 16 64 of mail zwolle@spacewinner.nl
Locatie Deventer: bel 0570 259 001 of mail deventer@spacewinner.nl