Wat opslagruimtes in de huidige woningmarkt kunnen betekenen

We hebben al langere tijd te maken met een krappe woningmarkt, oftewel een woningcrisis. Het vinden van een geschikte woning is een flinke uitdaging. De vraag is groter dan het aanbod, en de concurrentie is groot. Toch zijn er een aantal sectoren die hier wél de vruchten van plukken, waaronder de opslagmarkt. Dit werd onlangs beschreven in een artikel in het Parool. ‘Mensen hebben meer spullen dan vierkante meters. En wat niet wordt weggegooid, belandt in een box’.

“Die cijfers liegen niet en de branche wordt er zeker niet slechter van, maar de manier waarop de opslagmarkt in het artikel wordt beschreven, is niet terecht. Er wordt uitgegaan van anonieme, onbemande opslaglocaties, met hoge prijzen, vaak nog zonder verzekeringen. Maar zo gaat het er niet aan toe bij iedere opslagverhuurder, en zeker niet bij ons. Wij laten ons niet leiden door Excel Sheets en dagkoersen, maar streven naar een persoonlijke en eerlijke benadering”, aldus Joost Kleine Snuverink, directeur van Spacewinner. In deze blog beschrijven we welke mogelijkheden de opslagmarkt in een krappe woningmarkt kan bieden en hoe Spacewinner je daar graag bij ondersteunt.

1. Ruimteoptimalisatie
Bij een gebrek aan voldoende opslagruimte in huis kan externe opslagruimte een oplossing bieden. De externe opslag biedt meer beschikbare ruimte voor spullen die je niet iedere dag gebruikt, maar ook niet weg wilt doen. Hierdoor houd je in huis meer ruimte over en kun je de ruimtes efficiënter gebruiken, zonder overvolle kamers of opbergkasten. Dit leidt tot een comfortabele woning: een georganiseerde en rustige leefruimte.

2. Seizoensgebonden opslag
Voor seizoensgebonden items, denk hierbij aan kerstversiering, watersportattributen of ski-spullen, kan het handig zijn om deze buiten het seizoen om op te slaan. Externe opslagruimtes bieden een makkelijke en toegankelijke oplossing om deze spullen goed beveiligd te bewaren, zonder dat het kostbare ruimte in huis inneemt.

3. Flexibiliteit bij verhuizingen
In een krappe woningmarkt kan het moeilijk zijn om een geschikte woning te vinden die voldoet aan alle (opslag)behoeften. Externe opslagruimtes bieden flexibiliteit bij verhuizingen door die extra ruimte te bieden voor het opslaan van meubels en andere persoonlijke bezittingen tijdens de overgangsperiode van het ene naar het andere huis.

4. Zakelijk gebruik
Voor mensen die vanuit huis werken of een eigen bedrijf hebben, kan een externe opslagruimte dienen als kosteneffectieve oplossing voor het opslaan van voorraden, archiefmateriaal of bedrijfsmiddelen. Hierdoor hoef je geen externe kantoorruimte te huren of ruimte in huis op te eisen voor zakelijk gebruik.

Persoonlijk, open en eerlijk
Spacewinner heeft drie bemande opslaglocaties, in Deventer, Enschede en Zwolle. Dit betekent dat er altijd iemand aanwezig is. Hij of zij kan je helpen bij vragen of je voorzien van persoonlijk en eerlijk advies. Weet je niet wat voor ruimte er bij jouw behoeften past? Wij gaan graag met je in gesprek waardoor we erachter komen welke oplossing het beste bij je wensen past. Daarnaast vragen wij geen onnodige

verzekeringskosten en hoef je een steekwagen of hondje niet te huren. Deze mag je gewoon pakken!

Heb je een vraag of wil je een vrijblijvende rondleiding? Neem contact op met een van onze vestigingen. Zij helpen je graag verder!

Locatie Enschede: bel 053 206 09 95 of mail enschede@spacewinner.nl Locatie Zwolle: bel 038 205 50 42 of mail zwolle@spacewinner.nl Locatie Deventer: bel 0570 88 12 55 of mail deventer@spacewinner.nl