Waarom je met full-service storage niet alleen ruimte maar ook tijd wint

Ben je op zoek naar opslagruimte voor zakelijk gebruik? Dan is het goed om na te denken over de voordelen van full-service opslag. Bij deze vorm van opslag krijg je niet alleen een opslagruimte die helemaal bij jouw wensen past, het is ook mogelijk om zendingen in ontvangst te nemen en te laten verzenden. En leveren die zendingen afval op? Dan wordt dat voor je verwerkt. Dat betekent dat je geen extra tijd kwijt bent aan het managen van je opslagruimte. Zeker voor bedrijven met wisselende voorraden en opslagbehoeftes kan dit een uitkomst zijn. Een full-service storage is aanzienlijk goedkoper dan het uitbreiden van de eigen kantoorruimte voor opslag.

Tijd besparen

Bij full-service storage wordt het hele opslagproces uit handen genomen. Dat betekent dat ook het logistieke deel van spullen halen en brengen, wordt uitbesteed. Dat vraagt om een eenmalige tijdsinvestering van de ondernemer die spullen wil laten opslaan: een inventarisatie maken van wat de opslagbehoeftes zijn. Is die eenmaal gemaakt, dan wordt er gekeken naar welke service het beste past bij die wens. En veranderen die wensen? Dan kunnen die, ook bij de keuze voor een full-service opslag snel worden aangepast. De opzegtermijn is een maand, en dat betekent dat je maandelijks een aanpassing kunt maken in je opslagbehoeftes.

Ecologische voetafdruk

Kiezen voor een full-service opslag betekent ook kiezen voor een kleinere ecologische voetafdruk. Door verplaatsingen uit te besteden aan een partij die op een dag meerdere zendingen verplaatst, hoef je zelf niet op pad. Dit is niet alleen een slimme besparing voor jezelf, maar ook een manier om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Hoe minder transportmiddelen op de weg, hoe beter het is. Door gebruik te maken van de optie om kosteloos zendingen in ontvangst te nemen, beperk je het aantal verplaatsingen en kun je zendingen bundelen.

Ook op een andere manier is full-service opslag een duurzame oplossing. Omdat de opslagruimte is verwarmd, kan materiaal langdurig worden bewaard. Dit gaat verspilling tegen. Spullen in de opslag zijn namelijk niet gebaat bij temperatuurschommelingen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan archieven. Hoe beter je de temperatuur in de hand houdt, hoe beter het is voor de spullen in de opslag. Ook een goede luchtvochtigheid is van groot belang. Het is belangrijk om te kiezen voor een plek waar dit goed is ingeregeld. Dit is bij lang niet alle kantoorgebouwen het geval. Veel magazijnen zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor de langdurige opslag van documenten. Een opslag ruimte huren is in dat geval een goed alternatief.

Snel reageren

Omdat succesvol zakendoen niet altijd gebonden is aan kantooruren, is het van belang dat een opslag 7 dagen per week bemand is. Zo kun je altijd inspelen op de wensen van jouw klanten en speciale verzoeken ook op korte termijn oppakken. In een bedrijfsverzamelgebouw is de receptie in het weekend doorgaans niet bemand, bij een full-service opslagruimte wel. Zo kunnen ook in het weekend zendingen verzendklaar worden gemaakt en kunnen er belangrijke pakketten in ontvangst worden genomen. Meer weten? Check https://www.spacewinner.nl/opslagruimte/voorraadopslag/