Maak kennis met Martijn: onze vestigingsmanager in Zwolle 

Wij stellen weer één van onze vestigingsmanagers voor. Dit keer Martijn Laarman, 31 jaar oud en inmiddels al 10 jaar werkzaam bij onze vestiging in Zwolle. Wie is hij eigenlijk, waar is hij te vinden buiten werktijd en wat vindt hij zo leuk aan zijn werk? Wij vertellen het je. 

Martijn is geboren in het mooie Leek bij Groningen, maar woonde daar slechts een jaar voordat het gezin naar Dronten verhuisde. Tot zijn 15e bracht hij daar zijn jeugd door, waarna zij naar Hasselt vertrokken. Toen Martijn 18 jaar oud was ging hij op kamers in Zwolle en begon aan de studie bedrijfskunde. Via een familielid kwam hij bij Spacewinner terecht, waar hij startte als avondmedewerker op de vrijdag, van 17:00 tot 22:00 uur. Een ideale bijbaan voor studenten, omdat er vaak nog wat tijd over was om te studeren. Martijn heeft sindsdien Zwolle én Spacewinner nooit meer verlaten. 

Moos
Martijn woont in Zwolle samen met zijn vriendin en zoontje Moos van bijna een halfjaar oud. Hij geniet iedere dag nog van het kersverse ouderschap. Het heeft op een positieve manier zijn wereld op zijn kop gezet. “Zijn beginnende brabbels, het ontdekken van zijn handen en voeten, en die intense blik in zijn ogen terwijl hij mij observeert, maakt het steeds leuker,” vertelt Martijn. Naast het vaderschap en zijn werk als vestigingsmanager is Martijn ook vaak op het voetbalveld in zijn oude woonplaats Hasselt te vinden. 

Geen kantoorbaan van 9 tot 5
Tijdens zijn hele studententijd werkte Martijn bij Spacewinner. Ook deed hij zijn eindstage daar. Toen de voormalige vestigingsmanager besloot minder te gaan werken, werd Martijn gevraagd om het over te nemen. Eerst als assistent, en een jaar later als de manager van de vestiging in Zwolle. Wat Martijn betreft een baan die goed bij hem past: “Een kantoorbaan van 9 tot 5 zag ik niet zitten. Mijn baan bij Spacewinner is heel afwisselend. Ik zorg dat het pand goed draait. Van het netjes en schoon houden van het pand, tot het omgaan met wanbetalers en het oplossen van onverwachte problemen. Geen dag is hetzelfde. Ook vind ik de vrijheid in mijn werk fijn. Ik kan dingen op mijn eigen manier doen, zolang het maar gedaan wordt.” 

Efficiëntie
Die eigen manier van werken is waar Martijn dan ook bekend om staat. “Joost kan het beamen dat ik dingen graag op mijn eigen manier doe. Een belangrijk onderdeel daarvan is efficiëntie. Ik voer mijn taken het liefst zo efficiënt mogelijk uit. Ik denk eerst na over de aanpak en ga dan aan de slag. Zo heb ik standaard sjablonen voor veel van mijn e-mails en documenten, zodat ik maar kleine aanpassingen hoef te doen en snel kan handelen. Als het makkelijk kan, doe ik het zeker niet moeilijk.” 

Je weet nooit wie er op bezoek komt
Het leukste aan het werk bij Spacewinner vindt Martijn de verscheidenheid aan doelgroepen die voorbij komen. Martijn: “Je maakt altijd wat mee en weet nooit wie je die dag op bezoek krijgt. Van mensen die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen tot mensen die van de ene vrijstaande woning naar de andere verhuizen. Die variatie maakt het werk interessant en verrassend.” 

Voor de klas
Martijn zit helemaal op zijn plek bij Spacewinner, maar toch overweegt hij in de toekomst nog een ander carrièrepad. “Het lijkt me leuk om voor de klas te staan, bij voorkeur op hbo-niveau. Daarvoor moet ik eerst mijn master behalen, en op dit moment ben ik nog steeds blij dat ik niet meer in de boeken hoef te duiken,” aldus Martijn. 

Bij Spacewinner Zwolle staat de deur altijd open en Martijn helpt graag bij je opslagbehoeften. Vragen of hulp nodig? Je kunt Martijn bereiken via 06-82438204 of martijn@spacewinner.nl.