Maak kennis met Lucas: onze locatiemanager in Deventer

Met 25 jaar is Lucas de Boer de jongste locatiemanager bij Spacewinner. Hij is al drie jaar actief binnen de organisatie en momenteel is hij verantwoordelijk voor de locatie Deventer.

Tijdens zijn studie communicatie zocht Lucas een bijbaantje. Per toeval kwam hij bij ons terecht: zijn ouders stalden hun caravan bij Spacewinner in Zwolle. “Toen ik voor het eerst solliciteerde, was er geen plek. Een aantal maanden later werd ik teruggebeld met de vraag of ik nog steeds interesse had, omdat er een vacature was vrijgekomen,” vertelt Lucas. “Ik ben toen begonnen als ruimteadviseur en inmiddels ben ik doorgegroeid tot vestigingsmanager. Ik beheer het gebouw en verzorg het klantencontact, maar houd me ook bezig met de resultaten en de indeling van het team.”

Verantwoordelijkheid
Als locatiemanager van de opslagruimte in Deventer heeft Lucas veel contact met onze directeur Joost Kleine Snuverink. “Hoewel Joost mijn directeur is, noemt hij zichzelf niet graag zo. Onze organisatie heeft namelijk een platte structuur: als ik verbeterpunten zie of een leuk idee heb, kan ik daar altijd over sparren met Joost. Ons contact is erg laagdrempelig. Daarnaast is Joost vaak aanwezig, maar hij laat me lekker m’n ding doen. Ik voel me namelijk zelf verantwoordelijk voor mijn locatie, en dat maakt mijn baan zo leuk. Ik vind het namelijk niet fijn als iemand de hele dag op mijn vingers staat te kijken.”

Persoonlijke touch
Onze belangrijkste kernwaarde is om onze klanten te voorzien in hun behoeftes. “We zeggen bijna nooit nee. We vinden het klantcontact erg belangrijk, evenals onze betrokkenheid. Zij komen namelijk met een bepaald probleem naar ons toe. Soms zijn er mensen die in een lastig parket zitten, zoals spullen die ze kwijt moeten na een scheiding of bij het overlijden van een familielid. We proberen hen te ontzorgen. Dat doen we onder andere door het gesprek aan te gaan. We zijn uiteraard geen psychologen, maar we proberen mee te denken en hen te ontlasten. Dat ervaren onze klanten als prettig,” vertelt Lucas.

Dat doet Lucas niet omdat het hem zo is voorgeschreven. “Het komt voornamelijk voort uit persoonlijke interesse. We leggen alles vast in systemen, maar ik vind het belangrijker om zelf te onthouden wie iemand is in plaats van zijn of haar naam af te lezen uit een systeem,” legt Lucas uit. “Ook als iemand een offerte aanvraagt en aangeeft er later op terug te komen, geef ik hen graag die ruimte. Maar ook praktisch vind ik het belangrijk om ze te hulp te schieten: als iemand iets niet kan tillen of er is iets vies of kapot, dan los ik dat graag op.”

Persoonlijkheid draagt Lucas hoog in het vaandel. “In onze branche zijn er weinig spelers die werknemers hebben rondlopen in het gebouw, maar dat vinden wij juist erg belangrijk. Je ziet ook dat klanten heel snel toehappen op goedkope opslagruimtes, terwijl je daar vaak met extra kosten wordt geconfronteerd en dus vaak duurder uit bent dan gedacht. Wij bieden het totaalplaatje en houden van transparantie. Zelf vind ik het ook leuk om ergens behandeld te worden met aandacht en zorg, dus dat wil ik zelf ook uitdragen. En het is erg fijn om te zien dat dit ook terugkomt in de reviews en erkenning die we krijgen van onze klanten.”

Ben je benieuwd naar onze locatie en wil je graag met Lucas bespreken wat we voor jou kunnen doen? Bel 0570 259 001 of stuur een mailtje naar lucas@spacewinner.nl.