Ondernemer John Musterd (huurder in beeld)

“Bij Spacewinner is er altijd iemand aanwezig die mijn pakketten aanneemt”

Een ‘uit de hand gelopen hobby’ noemt John Musterd het zelf. Als natuurgeneeskundig therapeut ontwikkelde hij zelf supplementen van prebiotica, mineralen en vitamines. Inmiddels koopt hij zijn tabletten per honderdduizend stuks in en weten groothandels, particulieren en therapeuten zijn therapeutenwinkel.nl en masse te vinden. Hij gebruikt een ruimte van Spacewinner Zwolle als magazijn én bedrijfsruimte. “De vriendelijkheid en service zijn ongekend.”

Nog voordat het grote publiek internetshoppen omarmde, besloot John 25 jaar geleden al om een webwinkel te starten. Niet als hoofdinkomen, maar als leuke aanvulling op zijn werk als coach. “Ik geef retraites in een klooster bij Diepenveen – vlakbij Deventer – waar een groot labyrint is aangelegd. Hier geef ik ‘labyrint coaching’, een vorm die ik zelf ontwikkeld heb. Het is een combinatie van wandelcoaching en EMDR. Ik verkoop ook houten labyrinten via therapeutenwinkel.nl, die andere coaches kunnen gebruiken voor sessies. Ruim 80 procent van mijn producten gaat naar groothandels, de rest naar particulieren of rechtstreeks naar therapeuten.”

Labyrinten

De voorraad houten labyrinten bewaart John in een ruimte van zestien vierkante meter bij Spacewinner Zwolle. Hier staan ook pallets en dozen met zijn voedingssupplementen, twee bureaus en een printer. “Ik gebruik mijn ruimte bij Spacewinner eigenlijk als bedrijfsruimte. Spacewinner heeft voor een vaste internetverbinding gezorgd, dus ik kan ter plekke etiketten en verzendlabels printen en bestellingen klaarmaken.”

Dat was ook een vereiste, toen John negen jaar geleden verhuisde naar Zwolle en een nieuwe opslagruimte zocht. “Ik heb hiervoor verschillende ruimtes gehad in Doetinchem, waar ik in de buurt woonde. Maar daar was geen licht, de box was beperkt toegankelijk en het kostte heel veel tijd om er telkens naartoe te reizen en pakketjes naar de post te brengen. Dat wilde ik anders doen in Zwolle. Ik zocht iets dicht bij het postverdeelcentrum, waar ik veel vaker bij mijn spullen kon en waar elektriciteit, licht en internet aanwezig waren. Toen kwam ik al snel bij Spacewinner uit.”

 Postpakketten

John betrok eerst een wat kleinere ruimte en stapte over naar zijn huidige box zodra die vrijkwam. “Qua prijs en service kan er niets tegen Spacewinner op. Ik vond het echt kenmerkend hoe goed de medewerkers met je meedenken over wat je nodig hebt, hoe dat te bereiken is en welke ruimte erbij past. Ik kan er heen wanneer ik wil en er is iemand die pakketten van leveranciers voor mij aanneemt, aftekent en in de box zet. Zelfs als ik bijvoorbeeld een computerprobleem heb, komt Martijn van Spacewinner meekijken of hij iets voor me kan doen. Die vriendelijkheid: dat is ongekend.”

Huurder in beeld