Verhuizen voor meer opbergruimte? Think again.

Ruim een kwart van de Nederlanders overweegt te verhuizen wegens gebrek aan opbergruimte. Dat blijkt uit onderzoek dat Spacewinner uitvoerde met Panelwizard. Dit geldt nog vaker voor respondenten uit Oost-Nederland. Daarvan geeft 32,5 procent opbergruimtegebrek op als belangrijke reden om te verhuizen. Een opslagbox kan je de barre tocht op de huidige huizenmarkt besparen.   

We dromen allemaal wel eens van een ander huis. Dat verklaart ook het succes van woonprogramma’s en interieurblogs. Maar tussen dromen en verhuizen zitten praktische bezwaren, zoals de overhitte huizenmarkt en de hoge bedragen die je moet neertellen voor een woning. De gemiddelde vraagprijs van een huis in Deventer ligt momenteel (zomer 2022) op maar liefst 315.000 euro.

Oost-Nederland wil ruimte
Om daadwerkelijk ergens anders te gaan wonen, heb je waarschijnlijk zwaarwegende redenen. Dichterbij werk wonen bijvoorbeeld of meer slaapkamers om te verdelen. Daarnaast blijkt gebrek aan opbergruimte voor veel mensen een belangrijke reden om te verhuizen. Dat geeft ruim een kwart (25,9 procent) van de 421 respondenten van ons onderzoek met Panelwizard aan. Voor respondenten uit Oost-Nederland geldt dit zelfs iets vaker (32,5 procent).

Onder de dertig
Voor mensen onder de dertig ligt het percentage een stuk hoger. Ruim 55 procent is bereid te verhuizen voor meer opbergruimte. Bij mensen van zestig jaar en ouder ligt die bereidheid met 6,6 procent juist weer een stuk lager. De gezinssituatie van de respondenten lijkt bij deze keuze geen rol te spelen. Er is weinig verschil in antwoorden tussen mensen die alleen wonen, samenwonen of thuiswonende kinderen hebben.

Opslagruimte huren
Voor wie een verhuizing toch te ingrijpend vindt, is een opslagbox een mooi alternatief. Bij SPACEWINNER huur je een opslagbox die compleet aansluit bij je behoeftes. Heb je een grote hoeveelheid aan kleine spullen? Dan is de mini opslag misschien wel iets voor jou. Heb je toch iets meer ruimte nodig? Geen probleem! Met onze grootste self storage heb je meer dan 16m2 opslag. Bovendien kun je rechtstreeks bij ons verhuis- en archiefdozen aanschaffen: ideaal om al je spullen te sorteren. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid. Onze locaties worden beveiligd door bemanning en permanente camerabewaking.

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Neem dan contact met ons op!
Locatie Enschede: bel 053 436 70 70 of mail enschede@spacewinner.nl
Locatie Zwolle: bel 038 460 16 64 of mail zwolle@spacewinner.nl
Locatie Deventer: bel 0570 259 001 of mail deventer@spacewinner.nl