Gelukkiger wonen? Maak je huis leeg!

Wat maakt dat jij je gelukkig voelt in je huis: de locatie, de sfeer, degenen met wie je het huis deelt of de aanwezigheid van al je eigendommen? Grote kans dat voor jou niet de laatste optie geldt. Meer dan de helft van de Nederlanders ervaart bij een huis vol spullen juist mínder woonplezier. Dat blijkt uit onderzoek dat Panelwizard en Spacewinner uitvoerden.

Keukenspullen, boeken, planten, maar ook kleren, kinderspeelgoed en toiletartikelen. En vergeet de meubels, het witgoed en andere apparaten niet. En wat ligt er eigenlijk allemaal nog op zolder? Als je kritisch rondkijkt zul je je verbazen over hoeveel spullen je eigenlijk in huis hebt. Een deel ervan maakt je huis persoonlijk en levendig. Die fijne zachte bank, je vakantiesouvenir op de schouw, een mooie foto aan de wand. Zulke spullen geven je huis een ziel en de uitstraling die bij jou past. Een ander deel van de spullen is ook gewoon praktisch: je pannenset, de televisie, spiegels. Die heb je dagelijks nodig. Maar wees eerlijk: een groot deel van je spullen valt in geen van beide categorieën. En ondertussen nemen die ongebruikte spullen wel veel ruimte in beslag. Praktisch én mentaal.

Dertigers houden van ruimte
In samenwerking met Panelwizard onderzochten we het mentale effect dat een vol huis heeft op Nederlanders. Ruim 51 procent van de 421 respondenten geeft aan minder woonplezier te beleven als hun huis vol spullen staat. Voor dertigers geldt dat zelfs voor 71,7 procent en voor gezinnen met jonge kinderen voor 67,1 procent. Opvallend: zestigplussers lijken zich juist weer net wat minder te storen aan een vol huis. Van die categorie ervaart 41,2 procent veel spullen in huis als iets negatiefs.

Opslag spullen
Een leger huis maakt dus gelukkiger. Hoe je het beste kunt opruimen, lees je in ons vorige blog. Maar sommige spullen wil je niet zomaar weggooien. Al was het maar omdat je ze zo nu en dan nodig hebt. Tenten of ski’s voor vakanties bijvoorbeeld of die dozen vol prachtige kerstversiering. Om te vermijden dat je struikelt over spullen die je niet dagelijks gebruikt, kun je een externe opslagruimte huren om je spullen buiten de deur op te bergen. Zo heb je weer meer ruimte om lekker te genieten van je huis.

Opslagruimte huren
Bij SPACEWINNER huur je een opslagbox die compleet aansluit bij je behoeftes. Heb je een grote hoeveelheid aan kleine spullen? Dan is de mini opslag misschien wel iets voor jou! Heb je toch iets meer ruimte nodig? Geen probleem! Met onze grootste self storage heb je meer dan 16m2 opslag. Bovendien kun je rechtstreeks bij ons verhuis- en archiefdozen aankopen: ideaal om al je spullen te sorteren. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid. Onze locaties worden beveiligd door bemanning en permanente camerabewaking.

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Neem dan contact met ons op!
Locatie Enschede: bel 053 436 70 70 of mail enschede@spacewinner.nl
Locatie Zwolle: bel 038 460 16 64 of mail zwolle@spacewinner.nl
Locatie Deventer: bel 0570 259 001 of mail deventer@spacewinner.nl